Veelgestelde vragen

U kan zich registreren bij de Ecolizer. Daarna komt u op een overzichtspagina terecht waar u nieuwe projecten kan aanmaken. Binnen een project kan u verschillende ontwerpen aanmaken. Dergelijke ontwerpen zijn de basis van de Ecolizer. Voor elk ontwerp kan u de milieu-impact van de verschillende levensfases berekenen.

De Ecolizer doet voor u al het rekenwerk om een inschatting van de milieu-impact te berekenen. Uiteraard moet u zelf de nodige gegevens invoeren.

Op het moment dat u een ontwerp aanmaakt kan u ervoor kiezen om dit ontwerp publiek te maken. Later kan u deze keuze nog wijzigen bij het bewerken van uw ontwerp.

Let wel: het vergt steeds een goedkeuring van de OVAM vooraleer het ontwerp zichtbaar is voor anderen.

U kan nieuwe ontwerpen aanmaken op uw profielpagina. Let wel, ontwerpen worden aangemaakt binnen het kader van een project.

U kan nieuwe projecten aanmaken op uw profielpagina.

Ja, als u andere personen toegang geeft tot uw project, kunnen zij de ontwerpen binnen dit project bekijken en eventueel bewerken.

Om de milieu-impact te berekenen zijn er verscheidene gegevens nodig zoals:

  • welke materialen er gebruikt worden en hun hoeveelheid;

  • hoe het product gemaakt wordt;

  • de levensduur van het product;

Anonieme ontwerpen kunnen aangemaakt worden indien u niet ingelogd bent. U kan de berekening van de milieu-impact van uw product maken. Wilt u een ontwerp bewaren, dan moet u zich registreren.

Met een ontwerp bedoelen we in de Ecolizer het product zelf, waarvan u de milieu-impact van de verschillende levensfases wil berekenen.

Een project is een verzameling van gerelateerde productontwerpen die u wil vergelijken met elkaar. Bovendien kan u andere personen uitnodigen om aan uw projecten mee te werken of uw projecten te bekijken.